> nieuws

Nieuws

1 juni 2020

Openstelling Doopsgezinde kerk Den Haag vanaf 7 juni

Op één voorwaarde! De komende weken zijn namelijk uitermate spannend. De corona-maatregelen worden versoepeld en we hopen allemaal dat dit geen tweede golf infecties teweeg brengt, maar zeker weten doen we dat niet. Als het goed gaat, gaan we weer open op 7 juni. Echter wél in aangepaste vorm.

De kerkenraad heeft besloten om bijeenkomsten tot 30 personen te faciliteren onder de onderstaande voorwaarden. En de kerkdiensten blijven te volgen via Kerkdienst Gemist. Uiteraard gelden de algemene coronaregels: er wordt geïnformeerd naar de gezondheid (bij verkoudheid, temperatuursverhoging of andere klachten blijft u thuis), er wordt niet gezongen en de ruimten worden voor en na de diensten goed geventileerd.

Liesbeth en het koster-echtpaar hebben ons als kerkenraad geholpen om de volgende speelregels op te stellen:

  1. Er worden door de koster Wim Loef 30 stoelen neergezet, op 1,5 meter afstand van elkaar. De stoelen worden niet verschoven.
  2. Reserveren is verplicht per mail via kosterij@dgdenhaag.nl voor zaterdag 17.00 uur. De toewijzing gaat op volgorde van binnenkomst van de mail. Er is plek voor 25 personen, exclusief kerkenraad, organist en predikant (maximaal 30).
  3. Uw e-mailadressen kunnen worden gebruikt om de dienst af te zeggen en om voor of na de dienst u te mailen.
  4. De kerkzaal heeft een deur om naar binnen te gaan, de andere deur is om hem te verlaten. Bij aankomst loopt u gelijk de kerkzaal in en hangt u de jas over uw stoel. De kapstokken zijn buiten gebruik. Koffie voor en na de dienst is helaas nog niet mogelijk.
  5. Collectes geschieden via collecte bussen in de hoeken van de kerkzaal; voor of na de dienst doet u daar zelf geld in.
  6. Na de dienst verlaat u meteen het gebouw. Houdt steeds 1,5 meter afstand. Wij rekenen op uw sensitiviteit in deze!
  7. Mochten er nieuwe Corona-maatregelen worden afgekondigd, dan wordt de dienst alsnog afgezegd per mail (zie punt 2).

De kerkenraad


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente 's Gravenhage
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl