Predikant


De predikant van de doopsgezinde gemeente is Jannie Nijwening. Zij heeft een aanstelling van 4 dagen per week en is van maandag t/m donderdag beschikbaar voor het werk in de gemeente. Zij houdt telefonisch spreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30-9.30 uur. De Geestelijk verzorger van Oldeslo is Anneke van der Zijpp.

Even voorstellen:

Mijn naam is Jannie Nijwening en sinds 1 februari 2014 ben ik werkzaam als predikant in de Doopsgezinde Gemeente Den Haag. Ik ben opgegroeid in Noordscheschut (Drenthe) in een gereformeerd gezin, als jongste van vier dochters. Na mijn middelbare schooltijd heb ik in het kader van een 'Sociaal Diaconaal Jaar' in een verpleeghuis in Tiel gewerkt op een afdeling psycho-geriatrie. Daarna heb ik in Deventer de opleiding gevolgd tot psychiatrisch verpleegkundige.

Naast het werk als verpleegkundige (op een PAAZ) ben ik begonnen met de HBO opleiding theologie in Diemen. Ik was van jongs af aan bezig met vragen over God en het leven en de antwoorden die ik had gekregen riepen nog meer vragen op. Nieuwsgierigheid en het verlangen naar vrijheid waren mijn motivatie om me in theologie te verdiepen en ik kwam via de opleiding op het spoor van de Doopsgezinden.

Na een aantal jaren te hebben gewerkt in Deventer als pastoraal werker in de samenwerkingsgemeente van doopsgezinden en remonstranten ben ik als vrijwilliger naar Belfast gegaan met de vredesorganisatie Eirene. Het ene jaartje Belfast werden er uiteindelijk vijf en ik kwam in 1998 terug naar Nederland met Danijel (die ook Eirene-vrijwilliger was) en mijn bachelor (theology).

Terug in Nederland, Amsterdam, ben ik weer in de Psychiatrie en de verslavingszorg gaan werken en Danijel en ik hebben ook nog een klein jaar rondgereisd door AziŽ. Ook ben ik verder gegaan met de studie theologie en de predikantsopleiding. in 2002 zijn we verhuisd naar Krommenie, waar ik ging werken in de doopsgezinde gemeente. Van oktober 2008 tot februari 2014 was ik predikant in Zaandam.

Ik geniet van het werk als predikant en ik hoop, samen met anderen, vorm te geven aan een geloofsgemeenschap die een warme woning is voor zoekende mensen. Een plaats waar we lief en leed delen, ons laten vinden door God en bemoedigd worden om daar waar we leven en werken een verschil te maken. Ik hou ervan om samen te werken met alle mensen die zich geroepen voelen de wereld een beetje mooier achter te laten dan ze haar aantroffen.

Jeroen Zijlstra zingt in zijn lied "Wees welkom in 't weeshuis voor dwalende schapen" over een kerk waar mislukten, verdwaalden en vlegels welkom zijn en tot bloei komen. Dat lijkt me precies de bedoeling van de kerk, als ik Jezus goed begrijp. Maar uiteraard bent u ook welkom als u nu al bloeit!
Welkom dus allen!

telefonisch spreekuur:†di-wo-do 8:30-9:30 op†06-49 422 430

of neem contact op per mail: predikant@dgdenhaag.nl

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente 's Gravenhage
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl