> jeugd

Jeugd

 
 

In onze kerk zijn de kinderen en jongeren erg belangrijk. Voor hen zijn er regelmatig bijeenkomsten.

Elke tweede Zondag van de maand, met uitzondering van de zomermaanden, is er de kinderdienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook voor de 12-16 jarigen is er een groep. De kinderen zijn aanwezig bij het begin van de dienst en gaan dan in eigen groepen aan de slag rond een verhaal. Het thema voor dit seizoen is 'Rebelse meiden!
(Ook leuk voor jongens)'. Speciale kinderdiensten zijn er op Kerstavond, Palmpasen, en Pasen. 

Het werk voor kinderen in de tienerleeftijd wordt afgestemd op hun eigen behoeften. Marijn Vermet geeft leiding aan de 12+ groep, die ongeveer zes keer per seizoen bij elkaar komt. Een bijeenkomst begint meestal om 17.30 en vindt plaats in het kerkgebouw. Onder het genot van een gezamenlijke maaltijd worden vele interessante thema's besproken die betrekking hebben op jongeren en geloof en kan er naar hartelust gediscussieerd worden. Na de afwas gaan de kinderen rond 19.30 weer naar huis. 
Vanuit de doopsgezinde broederschap organiseert de Algemene Kampcomissie (AKC) verschillende zomerkampen. De informatie hierover staat op de AKC website.

Binnen de doopsgezinde broederschap ontmoeten jongeren elkaar in de Jongeren Doopsgezinde Vredesgroep (JDVG) en de Mennonite VOluntary Service (MVS). Ga voor meer informatie naar Doopsgezind wereldwerk of de jongerenpagina van de ADS. 

 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente 's Gravenhage
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl